Verbindend communiceren om inzicht te krijgen in je eigen behoeften en die van een ander in 4 stappen

1) Beschrijf de waarneming (feiten)

2) Geef je gevoel (geen quasi gevoel) bij de feiten, niet jouw interpretatie of mening

3) Benoem je noden en behoeften

4) Leer een positief verzoek formuleren

Beste mensen een aantal tal jaar geleden heb ik het geluk gehad om deze opleiding een aantal keer te mogen volgen.

In kleine stappen ben ik dit beginnen toepassen in mijn leven, wil je de basis mee krijgen stuur mij gerust een mailtje of bel omdat dit enige voorbereiding vereist.

Stuur een mailtje en dan krijg je een vrijblijvende offerte volgens formule 12.

Het mooie is dat de ander rondom jou dit niet hoeft te kennen de verandering komt door jou zelf en draagt bij aan rust en onderlinge verbinding.

Het verandert onbewust toegepast aanvallend en defensief gedrag in inzicht en acceptatie van verschillen. De leer leidt tot harmonie tussen mensen.


De Alpaca en jakhals gebruik ik om te illustreren waar Verbindende Communicatie nu eigenlijk over gaat.

De alpaca kijkt naar ons gevoel en helpt ons om ‘beter’ te kunnen luisteren. Als we als alpaca luisteren, richten we ons dan ook op wat er leeft in het hart. Op wat we voelen en op wat onze behoeften zijn.

De alpaca heeft ook een lange nek. Dat heeft zo zijn voordelen … Eentje daarvan is dat ik als alpaca het vermogen heb om ver te kijken.

Omdat ik ver kan kijken, zie ik veel meer, zie ik veel meer context, zie ik ook hoe mijn woorden/daden al dan niet bijdragen aan een duurzame uitkomst.

Daarnaast heeft de alpaca ook het vermogen om van tussen stekelige doornen de bladeren er tussen op te eten . Vrij handig als we stekelige woorden naar ons toe krijgen of met stekelige gedachten worstelen.

De Alpaca weet dat er overvloed is, dat er altijd manieren zijn om met eigen en andermans behoeften om te gaan.

Het andere dier dat in ons leeft is de jakhals en wordt gebruikt voor een manier van communiceren die we meestal meer gewoon zijn: oordelen over jezelf en de ander, vergelijken, analyseren, jezelf en de ander op de rooster leggen, angst voor tekort, anderen de schuld geven, in veralgemeningen denken, .....

Opgelet we hebben hem nodig maar alleen om naar te luisteren.

Wil je hierover meer te weten komen stuur gerust een mailtje en dan bespreken we dit onderwerp tijdens de wandeling op een rustige aangename manier.

krisdegroot9@gmail.com

GSM 0480/ 68 17 11